Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Între datorie și pasiune

05.10.2021, ora 18:00

ÎNTRE DATORIE ȘI ONOARE – actrița Dorina Lazăr în dialog cu teatrologul Oltița Cîntec

LIVE INDOOR și STREAMING ONLINE (Facebook și canal YouTube FITPTI)
Marți, 5 octombrie 2021, ora 18 (foyer parter Teatrul Luceafărul): ÎNTRE DATORIE ȘI PASIUNE  – actrița Dorina Lazăr în dialog cu teatrologul Oltița Cîntec

Dorina Lazăr a debutat în anul 1961, pe scena de la Teatrul Regional din București, iar din 1969 a devenit actriță la Teatrul Odeon. A fost director artistic al acestei instituții din 1996, apoi, din 2003 până în 2017 și din nou din 2021 este manager. Talentul său interpretativ s-a manifestat atât în scena, cât și în film, la radio și televiziune. „Dorina Lazăr a mizat dintotdeauna pe cartea câștigătoare a naturaleții și a sincerității interpretative. Firescul ca metodă actoricească, nuanțarea de finețe, relevarea fără ostentație a unor straturi de profunzime, propunerile neașteptate stimulate de inteligența artistică, formulele perfect credibile au profilat-o ca artistă de calibru estetic. Artistă complexă, cu un ambitus creator larg, Dorina Lazăr e din categoria restrânsă a celor cu har nativ, inspirație fluidă și exercițiu professional, care pot juca orice cu plăcută surpriză scenică.”, spune Oltița Cîntec despre o carieră care numără 60 de ani de activitate.

BETWEEN DUTY AND PASSION

Actress Dorina Lazăr in dialogue with theatre specialist Oltița Cîntec

Dorina Lazăr debuted în 1961, on Bucharest Regional Theatre’s stage and in 1969 she began working as an actress at the Odeon Theatre. She was named artistic director of the institution in 1996. She was the manager of the institution from 2003 until 2017, and was named in this position again in 2021. Her talent of interpretation has manifested not only on stage, but also in film, radio and television.

“Dorina Lazăr has always bet on her trump card of naturalness and interpretative sincerity. Naturalness as an acting method, paying attention to small details, revealing layers of profoundness in an unostentatious way, unexpected proposals stimulated by artistic intelligence, perfectly credible formats, have all made her an artist of aesthetic caliber. Complex artist with a large artistic range, Dorina Lazăr is part of the small circle of those with native talent, fluid inspiration and professional exercise, who can act any role, with a delightful showing.”, says Oltița Cîntec about a career of 60 years.

Din cauza pandemiei, programul poate suferi modificări. Consultati ultimele detalii aici »»»
Conform normelor sanitare în vigoare, în cazul în care incidența trece de 3 noi cazuri Covid 19 la 1000 de locuitori, participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
Spectatorii sunt rugați:
– să ajungă cu cel puțin 15 minute mai devreme pentru evitarea aglomerării, efectuarea triajului și ocuparea locurilor;
– să poarte mască și să aibă substanțe dezinfectante;
– să respecte distanța de 1,5 m.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu drag!

ÎNTRE DATORIE ȘI ONOARE – actrița Dorina Lazăr în dialog cu teatrologul Oltița Cîntec

ÎNTRE DATORIE ȘI ONOARE – actrița Dorina Lazăr în dialog cu teatrologul Oltița Cîntec

Detalii

Dată:
05.10.2021
Oră:
18:00
Eveniment Category:

Loc de desfășurare

foyer Teatrul „Luceafărul”
Iași,

Vizualizarea locației spectacolelor după codul de culori:

Codul de culoare pentru evenimentele incluse în Festivalul Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr Iași 2022:

Spectacole la Teatrul „Luceafărul” Iași »»»

Facebook Teatrul Luceafărul Iași »»»

Translate »