Marionetele vietnameze pe apă

Sâmbătă, 6 octombrie, ora 18, sala mică

Duminică, 7 octombrie, ora 10, sala mică

Teatrul de marionete pe apă Hanoi Vietnam (exclusiv la Iași), Marionetele vietnameze pe apă      

Water Puppets Vietnam

Marionetele pe apă sunt o formă de artă tradiţională din Vietnam, cu o istorie de peste zece secole. Spectacolele de acest gen prezintă viaţa de zi cu zi a agricultorilor, divertismente specifice comunității sau basmele și legendele istorice. Marionetele pe apă sunt concepute de artişti şi sunt realizate din lemn lăcuit. Ele reprezintă tipologii desemnate prin nume (unchiul Teu, agricultorul tânăr şi sărac, dragoni ca simboluri ale spiritelor vietnameze, zâne, vulpi, raţe etc.) Păpuşile prind viaţă pe scena de apă şi transmit emoţii prin intermediul mişcărilor, fiind însoţite de muzică şi cântece tradiţionale. Marionetele pe apă stau pe o placă din bambus, rotundă şi rotativă. Placa este prevăzută cu o tijă lungă din bambus, iar păpuşarii folosesc beţe groase pentru a mişca marionetele. Artiștii mânuitori și accesoriile de control pe care le folosesc nu se văd. Publicul vede în scenă doar frumoasele marionete care se mişcă pe luciul apei. Vietnamul este singurul loc din lume unde se practică acest tip de artă, iar spectacolul artiștilor de la Thang Long din Hanoi este un unicat în România.

Water puppets are a traditional form of art in Vietnam, with a rich history of more then ten centuries. This kind of shows are inspired from everyday life of vietnamese agricultors, specific entertainments, legends or fairytales. Water puppets are constructed by artists in varnish wood. Every puppet represents a type of character (uncle Teu, young and poor agriculture worker, dragons as simbols of vietnamese spirits, fairies, foxes, ducks etc). The puppets come alive on the water surface and send emotions to the audience through the movement accompanied by traditional music. A large bamboo rod supports the puppet under the water and is used by the puppeteers, who are normally hidden behind a screen, to control them. Thus the puppets appear to be moving over the water. Vietnam is the only place in the world where you can see this kind of puppetry. Water Puppets Vietnam is a first in Romania.

Un spectacol cu Ta Xuan Tho, Nguyen Ho Thuy Tien, Ta Xuan Duy

Nonverbal, 40 min, pentru toate vârstele

Teatrul de marionete pe apă Hanoi Vietnam (exclusiv la Iași), Marionetele vietnameze pe apă       Teatrul de marionete pe apă Hanoi Vietnam (exclusiv la Iași), Marionetele vietnameze pe apă       Teatrul de marionete pe apă Hanoi Vietnam (exclusiv la Iași), Marionetele vietnameze pe apă       Teatrul de marionete pe apă Hanoi Vietnam (exclusiv la Iași), Marionetele vietnameze pe apă       Teatrul de marionete pe apă Hanoi Vietnam (exclusiv la Iași), Marionetele vietnameze pe apă       Teatrul de marionete pe apă Hanoi Vietnam (exclusiv la Iași), Marionetele vietnameze pe apă      

advanced-floating-content-close-btn

Spectacole la Teatrul „Luceafărul” Iași »»»

Facebook Teatrul Luceafărul Iași »»»

Translate »