Rumoare în ape, de Marco Martinelli (spectacol-lectură)

RUMOARE ÎN APE de Marco Martinelli

Traducere: Daniela Magiaru

“Cât valorează viaţa unui om? Vieţile fiinţelor umane nu au toate acelaşi preţ. Vizibilitatea nu le e garantată tuturor în acelaşi mod. Dacă moare un preşedinte sau star rock, toată lumea plânge; dacă mai mult de 20.000 de persoane se îneacă în Mediterană, fugind de războaie, de dictaturi criminale, de torturi, de orori de nespus, lumea nu plânge. Se închide în indiferenţă. Ascultă distrată ştirile de la televizor: 20.000 de morţi? Sunt doar numere. Cine vede acele corpuri de pe fundul mării?

În 2008 ajungeam la Mazara del Vallo, în limburile extreme ale Siciliei, faţă în faţă cu coasta africană. Urma să lucrăm la unul dintre proiectele noastre non-scuola. (…) Atunci am întâlnit bărbaţi şi femei care încercaseră să traverseze Mediterana în bărci gonflabile sau bărci stricate şi care reuşiseră: erau vii. Ceea ce ne-a frapat în poveştile lor era că nu vorbeau despre ei înşişi, preferau să povestească despre tovarăşii care au murit în acea aventură. Povestea lor era o tentativă disperată de a-i ţine în viaţă pe părinţii şi prietenii lor: un ritual emoţionant al memoriei pentru cei sacrificaţi, ai căror trupuri erau îngropate în fundul abisului.” Marco Martinelli

Lansarea antologiei Dramaturgie italiană contemporană (seria: Dramaturgi de azi), editată de Fundația Culturală “Camil Petrescu”

Miercuri, 7 octombrie, ora 17, Palas Cărturești

Intrarea liberă.

Rumoare în ape, de Marco Martinelli (spectacol-lectură)

advanced-floating-content-close-btn

Spectacole la Teatrul „Luceafărul” Iași »»»

Facebook Teatrul Luceafărul Iași »»»

Translate »